Svenskt Vatten tappar en tredjedel av personalen

Det kommer att eka lite tomt i korridorerna på Svenskt Vatten till våren. Sju personer har sagt upp sig och ytterligare två får sluta efter höstens omorganisation.

Branschorganisationen Svenskt Vatten tappar en stor del av sin samlade kompetens när en tredjedel av de anställda sagt upp sig under december 2017. Organisationen tappar därmed expertkunskaper inom bland annat rörnät, dricksvatten, juridik och utbildning.

Syftet med omorganisationen är att skapa ett samlat Svenskt Vatten. Ingredienser i omorganisationen är ökad digitalisering och ett närmare samarbete mellan avdelningarna vattentjänster och kommunikation.

– Omorganiseringen innebär att Svenskt Vatten ska jobba mer som en matrisorganisation där den tekniska expertisen samverkar bättre med kommunikations- och påverkansexperter. Den innebär också ökad digitalisering och en förändring av tidningen. Den ska övergå till att bli ett djuplodande magasin som kommer ut två gånger per år. Nyheter ska presenteras direkt på webben, säger vd Anna Linusson till Cirkulation.

Läs hela artikeln i Cirkulation här


Nyheter


Inbjudan till Kickstart Digitalisering

Hur påverkas ni av digitalisering? Att digitalisera delar av sin verksamhet är ofta nödvändigt för att förbli konkurrenskraftig på marknaden.

VD Anna Linusson lämnar Svenskt Vatten

Anna Linusson har som VD från 2014 genomfört förändringar i organisationen utifrån sitt uppdrag från styrelsen och har på ett

Christian Berner Tech Trade AB förvärvar Zander & Ingeström AB

— Det känns mycket bra att göra detta viktiga förvärv för Christian Berner. Zander & Ingeström AB är ett stabilt

Debatt i GP – Gör försummade VA-näten till valfråga

Dricksvattnet är vårt viktigaste livsmedel och VA-näten utgör Sveriges i särklass mest samhällskritiska försörjningssystem. Trots detta är den svajande kvaliteten